Saturday, September 26, 2020

Американці перетворять Chevrolet Corvette в універсал

 Американська компанія Callaway, спеціалізується на модернізації «Корветів» та будівництва на їхньому базі власних моделей, розробила проект з перетворення суперкара нового покоління в універсал з кузовом «Shooting brake».

Проект по переробці суперкара Chevrolet Corvette Stingray в універсал отримав назву AeroWagon. Кузов новинки буде виготовлятися з вуглепластика. Силова установка, як очікується, не зазнає змін. Модель як і раніше буде оснащуватися 6,2-літровою "вісімкою" з безпосереднім уприскуванням палива, яка розвиває 450 кінських сил.

Американці перетворять Chevrolet Corvette в універсал

За словами представників фірми Callaway, універсал зможе розганятися до 320 кілометрів на годину. Час набору першої «сотні» поки невідомо. Купе Corvette з місця до 96 кілометрів на годину розганяється менш ніж за чотири секунди.

Випуск універсалу буде налагоджений при наявності на такий автомобіль достатнього попиту. Переробка купе в універсал обійдеться приблизно в 15 тисяч доларів. Першим замовникам компанія готова доставити AeroWagon до кінця поточного року.

У 2007 році компанія Callaway побудувала на базі «Корвета» спідстер - інженери прибрали даху і лобове скло, замінивши його двома прозорими ковпаками-обтекателями. Суперкар оснащувався 700-сильним двигуном, що дозволяв набирати "сотню" за три секунди. Шість років тому така машина оцінювалася в 305 тисяч доларів США.

No comments:

Post a Comment

Бюджетно, красиво, голосно. Тест-драйв Chevrolet Aveo

 На місце дешевих, нічим не примітних автомобілів прийшли яскраві і симпатичні Hyundai Solaris, KIA Rio, VW Polo. Новий Chevrolet Aveo, прод...