Saturday, September 26, 2020

У Chevrolet задумалися про відродження моделі Chevelle

 Концерн General Motors подав заявку в Американський патентний офіс на реєстрацію товарного знака Chevelle, який передбачається використовувати в якості автомобільного логотипу. Про це повідомляє інтернет-портал GM Authority.

На даний момент є кілька варіантів того, як може використовуватися назва Chevelle. За деякими даними, таке ім'я буде використано на моделі яка прийде на зміну спортивному седану Chevrolet SS, представленому в лютому поточного року. Модель оснащується 420-сильним бензиновим мотором V8 від суперкара Corvette попереднього покоління. Продажі новинки почнуться в четвертому кварталі 2013-го.

За іншою інформацією, шильдик Chevelle отримає майбутнє недороге спорткупе, над випуском якого зараз думають в концерні. Така модель, побудована за мотивами концепт-кара Chevrolet Code 130R, змогла б конкурувати з Toyota GT86.

Прототип Code 130R, оснащений 1,4-літровим турбомотором потужністю близько 150 кінських сил, був показаний на Детройтському автосалоніпосилання відкриється в новому вікні в 2012 році. Він розроблявся відповідно до уявлень американської молоді про ідеальні недорогих спорткарах. Думки про майбутній автомобіль компанія Chevrolet збирала протягом усього 2011 року. Пріоритетним побажанням стала ціна - вона, на думку американців, не повинна перевищувати 20 тисяч доларів.

На даний момент заявка на логотип Chevelle знаходиться в статусі, за яким ще «не прийнято остаточного рішення». Це означає, що інші компанії поки можуть заявити свої претензії на використання цієї назви. Можливо, Chevrolet просто хоче зберегти за собою право на це ім'я в пам'ять про знаменитої моделі.

Однак компанії в будь-якому випадку доведеться отримати так зване «постанову про використання» (Statement Of Use). Цей документ видається в тому випадку, якщо заявник доведе, що дійсно збирається застосовувати дану назву на реальному продукті. В іншому випадку ім'я Chevelle НЕ буде закріплено за концерном. За американськими законами, у Chevrolet є три роки, щоб надати конкретний бізнес-план по появі автомобіля з логотипом Chevelle.

Модель Chevrolet Chevelle випускалася з 1964 по 1977 рік в кузовах купе, седан, кабріолет і універсал, а також мала «заряджену» модифікацію SS (Super Sport). Після 1977 роки їй на зміну прийшла модель Malibu.

No comments:

Post a Comment

Бюджетно, красиво, голосно. Тест-драйв Chevrolet Aveo

 На місце дешевих, нічим не примітних автомобілів прийшли яскраві і симпатичні Hyundai Solaris, KIA Rio, VW Polo. Новий Chevrolet Aveo, прод...